Referenser

Lisa Svensson och Susanna ox

Mitt namn är Lisa och jag har en arabtant på 30 år vid namn Sanna. Tack vare akupunktur har vi fått bukt med hennes oroliga mage. Sanna har alltid varit känslig vid foderbyten och har under de senaste tio åren haft svårt att hålla hullet under senvintern. Vi har haft kontakt med veterinär och gjort allt som de föreslagit, men inget har hjälpt. Sedan testade vi akupunktur, och det blev bättre direkt. Nu behandlar vi ungefär en gång i månaden under höst, vinter och vår för att hålla igång magen. Så fort det blir lite sämre kommer Frida och sätter nålar, och några dagar senare är magen bra igen. Vi är så nöjda, både jag och min häst! 

 

 

 

 

 

Attitude surprise Imp Irland connemara 25 år. Har behandlats med massage av Frida i flera år. Han är nog ett av de mest talande exemplen på att det Frida gör fungerar. Otto har varit elitponny i hoppning tills 23 års ålder, då en rejäl senskada satte stopp. Prognosen för läkning var noll, men med hjälp av både massage och akupunktur (som man får lirka med ponnyn för att få genomföra) så blev han frisk mot alla odds. Under hans aktiva år gjorde massagen att han fick bort spännngar och blev mjukare. Sen att Otto nästan kryper ur skinnet av ren lycka när han ser Frida är ju en bonus! Han älskar massage och kopplar verkligen av och njuter till fullo. Kort sagt, massagen och då även akupunkturen har hjälpt oss att få behålla vår Otto både som tävlings- och numera pensionärsponny.

 

 

 

 

 

Frida har hjälpt min gamla travarvalack Double i ca två år. Han har problem med stela leder och att gå i nerförsbackar. Han älskade Fridas behandlingar, det räckte med att hon steg innanför dörren till stallet så slappnade han av och njöt. Jag märkte stor skillnad efter behandlingarna, då han blev piggare och smidigare ett par dagar efter behandlingen. När det var dags för en ny behandling så märktes det också, då han blev stel ett par dagar innan det var behandling igen.

Mitt sto Söta Fröken på 14 år är dock inte så förtjust i Frida, då hon tycker det är otäckt och obehagligt med nålar. Men Fröken blir bättre efter varje gång, och Frida är väldigt duktig då hon lyckas avleda Fröken innan hon sätter nålar. Fröken har haft en gammal skada i bakbenet, när hon hade skadan så var Fridas akupunktur och veterinärens stötvågsbehandling det enda som hjälpte.

 

 

 

 

 

Helena Edström och Fahkir

Fahkir (svenskt halvblod -92) hade vid sin första behandling -17, ont i ett bakknä och var allmänt stel. Markerade kraftigt och vid hovverkning kunde han inte stå fullt ut på det benet och inte heller sträcka ut det ordentligt. Det resulterade i att bakhovarna inte alltid blev verkade utan bara raspade. Idag efter behandling en gång per månad är han mjukare, markerar mindre och framförallt så fungerar hovverkning utmärkt igen.